Bilinmeyen numaraları öğrenmek aslında hepimizin sıkça başına gelen bir olay. İlk aranma her ne kadar önemsenmiyor olsa da bir numaranın sürekli ve ısrarla sizi araması ister istemez bu numaranın kime ait olduğunu merak ettirmektedir. Cep telefonu ve tele-satış yönteminin yaygın olarak kullanılmasından dolayı dolandırıcı veya merdiven altı firmalar insanları arayıp çeşitli bahaneler ile sizden onay yada para almaya çalışmaktadır.

Günümüzde neredeyse her gün telefon dolandırıcılığı ile ilgili yeni haberlere denk gelebiliyoruz. Kimi sizi tehdit ederek kimi banka hesaplarınızda sorun olduğu belirterek kimisi de hediye kazandığınızı belirterek sizi maddi zarara uğratmaktadır. Peki sizin numaranıza nereden ulaşıyorlar? Yeni aldığınız ve çoğu kişinin bile henüz bilmediği numaranızı nasıl buluyorlar merak ediyor musunuz?

Aslında cevabı çok basit olsa da çoğu kişinin göz ardı ettiği bir nedenle numaranız kısa süre içerisinde spam numaraların eline geçebiliyor. Sizin indirdiğiniz yada rehberinde kayıtlı olduğunuz kişilerin indirmiş olduğu numara sorgulama ve arayanı bil gibi uygulamalar yüzünden. Peki bu bilinmeyen numaraları sorgulama uygulamaları nasıl çalışıyor?

Numara Sorgulama ve Arayanı Bil Uygulamaları Güvenli Mi?

Google Play yada Apple Store üzerinden indirdiğiniz numara sorgulama uygulamaları kurulum sonrasında sizden telefon rehberinize ulaşma izni istemektedir ve izin verdiğiniz taktirde tüm rehberinizdeki numaralar bu uygulamanın veritabanına kayıt edilir, kayıt edilirken de sizin rehbere eklediğiniz isimle kayıt olur. Yani siz bir numarayı SPAM, Tehlikeli Numara v.b şekilde kayıt ettiğinizde bu uygulamayı kullanan kişilerde de o isimle gösterilmektedir. Aslında buraya kadar her şey olumlu ve kullanıcı dostu gibi gözüküyor olsa da bu uygulama sahiplerinin çoğu numaralarınızı pazarlayabiliyor.

Evet asıl sorun da zaten burada başlamaktadır. Ellerinde milyonlarca telefon numarası olan bu numara sorgulama uygulamaları maddi kazanç sağlamak için numaralarınızı satabilmektedir. Peki bu durumdan nasıl kurtulabilirsiniz? Öncelikle bu tür programları kesinlikle telefonlarınıza indirmemeli ve çevrenizi bu konuda uyarmalısınız. Evet programlar son derece kullanışlı gibi gözükse de aynı zamanda asıl sorunun kaynağı olabiliyor. Sadece bu kadar da değil, bu uygulamaların çoğu ücretli üyelik adı altında sizden para alarak daha iyi bir hizmet sunacaklarını veya reklamsız daha hızlı numaraları sorgulayabileceğinizi de iddia etmektedir. Numara sorgulama nasıl yapabilirim diye mi düşündünüz? Endişe etmeyin, biz niye varız?

Sizi arayan ve şüphelendiğiniz numaraların kime ait olduğunu öğrenmenin en kestirme ve doğru yolu bu numaraları İnternet üzerinden aratmaktır. Örneğin sitemiz üzerinden bir numara aratın ve bu numara tarafından daha önce aranan kişilerin gerçek kullanıcı yorumlarını inceleyin. Biz sizden kişisel bilgilerinizi istemeyiz, sadece faydalı olması için spam numaralar tarafından arandığınızdaki görüşme deneyimini yorum yaparsanız bundan sonraki kullanıcılar için faydalı bir işlem yapmış olursunuz.

Biz, sitemize gelen tüm yorumları manuel olarak inceliyoruz ve kişisel gizlilik, hakaret, küfür gibi içerikleri sansürleyerek yayımlıyoruz. Böylece sizin kimin ne amaçla aradığını öğrenebiliyorsunuz. Konu başlığını tek bir cümle ile cevaplayacak olursak; bilinmeyen numaraları sorgulama uygulamaları asla güvenli değildir! Hala bu tür numara sorgulama uygulamalarına göz atmayı düşünüyorsanız Google Play numara sorgulama uygulamaları için buradaki adresi ziyaret edebilirsiniz.

Bugün 1 kişi görüntüledi
358 hit0 yorum
Bu İçeriği Beğendiniz mi?
Değerlendirme Yap
(5,0 Puan)
1 kişi yorum yaptı

Yorum yapın

Adınız Soyadınız (zorunlu değil)
Yorumunuz (zorunlu)

Yorumlar

  • numarasinibul.com

    Bu içeriğe daha önce yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

Diğer Yazılar