Her geçen gün bilinmeyen numaralar tarafından aranmalar sıklaşıyor. Telefon rehberinizde kayıtlı olmayan bu numaraların kime ait olduğunu bulmak yada sizi kimin aradığını öğrenmek için geliştirilen pek çok numara sorgulama uygulaması bulunuyor. Google Play veya Apple Store üzerinden cep telefonunuza indirebileceğiniz bu uygulama sayesinde kimin aradığını hemen öğrenebiliyorsunuz. Çoğu ücretsiz olan numara sorgulama uygulamalarının bazıları ise numaradan isim bulma gibi özelliklere de sahiptir.

Telefon numarası öğrenmek için kullanılan bu uygulamalar arasında en popüler olan 5 tanesini sizler için inceledik. İşte numara sorgulama yapabileceğiniz mobil uygulamalar ve özellikleri;

1-) UpCall - Bilinmeyen Numara Sorgulama

Turkcell'e ait olan bu uygulama ile sizi arayan kişiler eğer rehberinizde kayıtlı değil ise arama esnasında numaradan isim bulma özelliği devreye giriyor ve kimin aradığını görebiliyorsunuz. Uygulamanın bir diğer özelliği ise meşgule atma seçeneklerinin kişiselleştirebilir olmasıdır. UpCall kullanarak numaranın kime ait olduğunu öğrenmeniz mümkün. Ücretsiz bir uygulama olan Upcall günlük 3 sorgulama hakkı vermektedir. Uygulamayı indirip gerekli ayarları düzenleyerek aktif hale getirebilir kim arıyor özelliğini kullanabilirsiniz.

2-) Hiya - İsimden Numara Sorgulama

Bu uygulama ile program içinde isim-soyisim belirterek numara bulabilirsiniz. Hiya uygulamasında kara listeye alma, SMS engelleme ve telefonunuzun kapalı gözükmesi gibi özellikler de bulunuyor. Rehberinizden sildiğiniz, yada telefon değişikliğinden sonra numarasını kaybettiğiniz kişileri isimden numara sorgulama yöntemi ile kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

3-) Whoscall - Numaradan İsim Bulma

Whoscall diğer uygulamaların aksine kendi alt yapısını kullanarak numaradan isim bulma özelliği sunuyor. Milyonlarca telefon numarasının sistemde olduğunu belirten Whoscall yapımcıları uygulamalarına son derece güveniyorlar. Whoscall ile tanımadığınız bir numaranın kimin adına kayıtlı olduğunu öğrenebilirsiniz. Ayrıca kategori özelliği bulunan bu uygulamada arayan numaranın çağrı merkezi mi reklam yada spam amaçlı mı olduğunu öğreniyorsunuz.

4-) Mr. Number - Numara Kime Ait

Yurtdışı aramalar dahil pek çok numaranın kime ait olduğunu bu uygulama ile öğrenmek mümkün. Uygulama dili İngilizce ancak kullanımı son derece kolay. Ağırlıklı olarak yurtdışı numaralar tarafından aranıyorsanız Mr. Number uygulaması mutlaka telefonunuzda olmalı. Arama engelleme özelliği ise oldukça pratik bir şekilde uygulanabiliyor. Mr. Number mobil uygulaması kendini sürekli güncellediği için belirli aralıklarla uygulamanızı güncellemenizi tavsiye ediyoruz.

5-) Türk Caller - Numara Sorgulama

Sürekli gelen spam aramalarından bıktıysanız Türk Caller programını denemenizde yarar var. Ücretsiz versiyonunda reklamlar her ne kadar can sıkıcı olsada programın işleyişi son derece başarılı. Kolay bir kullanıma sahip olmasının yanı sıra oldukça küçük boyutta bir numara sorgulama uygulamasıdır. Uygulamayı kurduktan sonra cihazınızdan aktif etmeniz gerekiyor.

Bugün 1 kişi görüntüledi
194 hit0 yorum
Bu İçeriği Beğendiniz mi?
Değerlendirme Yap
(5,0 Puan)
1 kişi yorum yaptı

Yorum yapın

Adınız Soyadınız (zorunlu değil)
Yorumunuz (zorunlu)

Yorumlar

  • numarasinibul.com

    Bu içeriğe daha önce yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

Diğer Yazılar